Yhteisöllisyys kasvoi ryhmätehtävissä – kokemuksia leirikoulusta Piispalassa

Leirikoulussa on kivaa, ja vaikka leirikoulu on kouluaikaa, poikkeaa se silti täysin normaalisti koulutyöstä. Leirikoulussa opitaan uusia taitoja, koetaan yhteisöllisiä elämyksiä, pidetään hauskaa yhdessä ja luodaan uusia muistoja!

Tavoitteellisissa leirikouluissa jokainen leirikouluryhmä asettaa leirikoulun tavoitteet yhdessä pohtien jo ennen leirikouluun saapumista. Nuorisokeskustoimintamme tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta, tukea kasvua sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä edistäviä taitoja, ja näitä painotamme toiminnassa kaikkien ryhmien kanssa. Tämän lisäksi ryhmien omat tavoitteet huomioidaan toiminnassa leirikoulun aikana ja toiminnan reflektoinnissa.

Yleisiä tavoitteita leirikoululle ovat muun muassa ryhmäytyminen, yhteistyö, vastuullisuus, toisen kunnioittaminen, hyvät käytöstavat, itsenäisesti toimiminen, kaikkien huomioiminen, luokkahengen vahvistaminen, sekä hauskanpito ja kiva yhdessäolo. Tavoitteita ei tarvitse olla montaa, mutta ne ovat luokan yhdessä sopimia ja siksi tärkeitä. Tavoitteisiin sitoutuminen antaa leirikoululle punaisen langan, ja niissä onnistuminen palkitsee koko ryhmää.

Tavoitteisiin sitoutuminen antaa leirikoululle punaisen langan, ja niissä onnistuminen palkitsee koko ryhmää.

Ohjaaja opastaa jääkairan käyttöä ryhmälle.

“Ohjaajat ihan huippuja, ammattilaisia. Saatiin vastinetta koko rahalla!”
“Yhteisöllisyys kasvoi ryhmätehtävissä!”
“Opettajana on helppo tulla luokan kanssa Piispalaan.”

Ylläolevat kommentit ovat poimintoja opettajien meille antamista palautteista.

Oppilaan kokemus: leirikoulussa on kivaa!

“Leirikoulussa oli kivaa ja aktiviteetit oli kivoja. Ryhmähenki parani ja kaikki tsempattiin toisiamme. Myös vapaa-aika ohjelmien välissä oli tosi hauskaa, me vain hengailtiin ja kokoonnuttiin yhdessä. Jos joku halusi olla itsekseen ja rauhoittua niin sekin oli ok. Leirikouluun lähteminen jännitti etukäteen ja oltiin kaikki tosi innoissamme. Ennen leirikoulua me saatiin valita aktiviteetit yhdessä, ja niistä äänestettiin. Leirikoulun jälkeen me saatiin diplomi ja palautetta meidän tavoitteissa onnistumisessa leirikoulun aikana. Paras leirikoulumuisto on kaikki aktiviteetit ja uudet kokemukset, joita ei olisi voinut kyllä saada missään muualla.”

Leirikouluaktiviteetit

Meillä erilaisia leirikouluaktiviteetteja on yhteensä yli 50! Tekemistä löytyy jokaiseen vuodenaikaan ja autamme ohjelman rakentamisessa luokan toiveita kuunnellen.

Musta marsu syö ruohoa.

Tee tarjouspyyntö

Saat alustavan hinnan leirikoululle jo tarjouspyyntövaiheessa tarjouslaskuristamme. Autamme kaikissa kysymyksissä, ole yhteydessä ilman kynnystä!

Miltä Piispalassa näyttää?

Tutustu alueeseemme, tiloihimme ja ympäristöömme virtuaalisen karttamme avulla.