Hyvän elämän jäljillä

Olemme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin keskus.

Piispantuvan ruokala, leipomo ja kahvio

Ravintolapalvelumme toimivat joustavasti ja asiakkaidemme tarpeita kuunnellen. Päivittäiset ateriat aamiaisesta iltapalaan tarjoamme Piispantuvan ruokalassamme, ja tarvittaessa järjestämme aterian asiakkaan toivomaan tilaan muuallakin Piispalassa. Ruokapalveluihimme kuuluvat myös juhlavammat, valmiit menut tarjoiltuna esimerkiksi tunnelmalliselle Kalastajatorpalle. Piispalan ruokapalveluihin kuuluu oma leipomo, jossa teemme pääosan meillä tarjotuista leivistä sekä kokouskahvileivistä. Hyödynnämme mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja kotimaisia tuotteita, ja tarjoamamme ruoka on kotiruokatyyppistä ja perinteistä ruokaa runsaiden kasvisten kera tarjottuna.

Piispalan ruokapalveluihin kuuluvat Piispantuvan ruokala, vastaanoton kahvio sekä leipomomme. Piispantuvan ruokalaamme mahtuu kerralla noin 150 ruokailijaa, ja ateriat tarjotaan noutopöytälinjastolta. Piispantuvan ruokala on tarvittaessa hyvinkin tunnelmallinen ruokailutila vanhoine hirsiseinineen ja takkoineen. Meille ennakkoon ilmoitetut erityisruokavaliot onnistuvat lähes poikkeuksetta, ja kasvisruokaa on lounaillamme aina tarjolla. PiiSpan vastaanoton kahviomme palvelee aukioloaikojemme mukaan, ja sieltä voit löytää pientä välipalaa sekä täyttävämpiäkin välipalavaihtoehtoja tuoreen kahvin kanssa nautittavaksi.

Piispalan hyvän elämän yhtenä kulmakivenä on terveelliset, maistuvat ja säännölliset ateriat. Tarjoamme ilolla ja ylpeydellä ravitsevaa ruokaa, joka tukee asiakkaidemme hyvinvointia ja antaa hyvää energiaa jokaiseen päivään.

Lataa Piispantuvan ruokalan Oiva-raportti tästä

Lataa Piispalan leipomon Oiva-raportti tästä

Vastaleivottu aamiaissämpylä aloittaa hyvän päivän

Piispantuvasta maistuvat ateriat

Piispantuvan ruokala on Piispalan alueen vanhin rakennus, sillä se on aikanaan toiminut kansakouluna alueen lapsille. Nykyisin tämä tunnelmallinen, hirsiseinäinen rakennus palvelee päivittäin asiakkaitamme ruokalarakennuksena. Tarjoamme aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen sekä iltapalan Piispantuvan ruokalassamme, mutta ryhmän toiveiden mukaan mikä vain näistä aterioista voidaan tarjota jossain muussa tilassa – tai vaikka luontoympäristössä retken yhteydessä.

Kotimaisuus ja kotoisuus valtteina

Piispantuvan aterioilla tarjottu leipä on omassa leipomossamme leivottu. Aamiaissämpylämme ovat siis takuulla tuoreita ja pehmeitä, niin kuin leivät muillakin aterioillamme. Hyödynnämme mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja kotimaisia tuotteita raaka-aineissa. Tarjoamamme ruoka on kotiruokatyyppistä ja perinteistä ruokaa runsaiden kasvisten kera tarjottuna. Erikoisruokavaliot pystymme huomioimaan hyvin, kunhan saamme ennakkoon tiedon erityisruokavalioista. Tarjoamamme ruoka on aina laktoositonta.

Torpan menu juhlavaan hetkeen

Tilauksesta järjestämme ryhmälle tunnelmallisen aterian yksityistilaisuutena Kalastajatorpallamme, takkatuvalla tai muussa asiakkaan toivomassa tilassa. Yksityistilaisuuden yhteydessä asiakkaalla on mahdollisuus tarjota omia alkoholijuomia, Piispalalla ei anniskeluoikeuksia ole. Voit kysyä tilausmenuistamme myös Piispantuvan ruokalaan, varaustilanteestamme riippuen pystymme järjestämään juhlavamman yksityistilaisuuden myös ruokalassamme.

Ruokaa ajatuksella

Piispalalle on tärkeää, että aterioillamme syntyy mahdollisimman vähän hävikkiä. Keittiömme suunnittelee ruokalistat ja toimintansa siten, että keittiön toimesta hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Suurin hävikkimme syntyy tällä hetkellä lautashävikkinä, ja pyrimme kannustamaan asiakkaitamme huomioimaan oman hävikkinsä ruokaa ottaessaan. Ruokahävikkiämme seurataan Hävikkimestari-ohjelmalla, joka auttaa seuraamaan toimintamme suuntaa.

Viikon ruokalista
Torpan menut
Kalastajatorppa ja takkatupa

Piispalan leipomosta tuoreet leivät joka päivään

Lähes kaikki Piispalan ruokaleipä eli sämpylät, hiivaleipä ja ruisleipä leivotaan itse Piispalan omassa leipomossa. Tuoreen leivän tuoksun leijuu aamuisin PiiSpassa, sillä leipomomme sijaitsee vastaanoton kahvion yhteydessä. Leipomolla työskentelee yksi aamuvirkku henkilö, sillä leipomollamme työpäivä saattaa alkaa jo neljältä aamuyöllä. Näin saamme kaikille asiakkaillemme tuoreet sämpylät tarjolle aamiaiselle.

Kotimaisista raaka-aineista tehtyä

Leipomomme käyttää pääasiassa kotimaisia raaka-aineita, ja ruisjauhot ja täysjyvävehnäjauhot hankimme lähituotteina yhteistyökumppaneiltamme lähialueelta. Näistä raaka-aineista tehdyistä tuotteista pääset nauttimaan päivittäin aterioilla Piispantuvan ruokalassamme.

Kokoustarjoilut ja täytekakut leipomoltamme

Piispalassa tarjotut kokoustarjoilut teemme kaikki itse leipomossamme, lukuun ottamatta gluteenittomia tuotteita. Leivonnaisemme ovat kotileivonnaistyyppisiä ja perinteisen maukkaita. Leipomomme palvelee asiakkaitamme joustavasti, ja kuulemme mielellämme asiakkaidemme toiveita tarjoilujen suhteen.

Kahvion kautta

Kahviomme palvelee välipalaa tai pientä makeaa kaipaavia asiakkaitamme. Kahvion vitriinissä tarjolla on leivonnaisia sekä täytettyjä sämpylöitä, ja päivästä riippuen itsetehtyjä pitsapaloja tai makeaa piirakkaa. Tuoretta kahvia meillä on tarjolla aina, ja myynnissä on myös makeisia ja pieniä herkkuja.