Nuorisotoiminnan ja hyvinvoinnin rakentaja

Piispala on vuonna 1982 toimintansa aloittanut nuorisokeskus, joka sijaitsee Kannonkoskella pohjoisessa Keski-Suomessa puhtaan luonnon ja kirkasvetisen Kivijärven rannalla.

Tehtävämme on tukea lasten ja nuorten hyvää elämää. Toimimme myös perheiden, ikääntyneiden, yritysten ja urheiluryhmien monipuolisena vapaa-ajan, liikunnan ja hyvinvoinnin keskuksena. Palveluitamme hyödyntämällä tuet samalla suomalaista nuorisotyötä ja -toimintaa, ja olet tervetullut meille vuoden ympäri.

Kuulumme valtakunnalliseen kahdeksan nuorisokeskuksen muodostamaan nuorisokeskusverkostoon, jonka toimintaa tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ohjaa nuorisolaki ja -asetus. Nuorisokeskusten yhteinen tavoite on edistää nuorten osallisuutta, vaikuttamismahdollisuuksia ja edellytyksiä toimia yhteiskunnassa sekä tukea heidän kasvua, itsenäistymistä ja yhteisöllisyyttä.

Runsaat liikunta- ja harrastemahdollisuudet sekä monipuoliset majoitus- ja kokoustilamme tarjoavat loistavat puitteet viihtymiselle, virkistäytymiselle, koulutuspäiville ja tapahtumille.

Tervetuloa Piispalaan – hyvän elämän jäljille!

“Ymmärtävämpi, kunnioittavampi, rohkeampi ja tiedon johtama kaikille avoin maailma”
Tähän visioon tähtäämme kasvattamalla yksilön ymmärrystä omasta itsestään ja ympäröivästä maailmasta sekä opettamalla kunnioittamaan itseään, toisiaan ja luontoa. Rohkaisemme kokeilemaan ja oppimaan uutta sekä kasvattamaan tietoisuutta ja tiedon johtamaa toimintaa, jotta maailma olisi avoimempi ja yhdenvertaisempi meille kaikille.

Piispala – Hyvän elämän jäljillä

Missiomme on tukea hyvää elämää. Haluamme toimia hyvän elämän jäljille johdattavana kumppanina tavoittelemalla kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, yksilön osallisuutta ja sosiaalista vahvistamista. Tavoitteenamme on tarjota omakohtaisia onnistumisia ja yhteisöllisiä elämyksiä – hetkiä, jotka tukevat kasvamista ja sille asetettuja tavoitteita.

 

Strategia ja tavoitteet

“Monipuolisin kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva nuorisokeskus”

Ylläpidämme ja kehitämme elämyksellistä, turvallista ja kasvattavaa toimintaympäristöämme. 

“Yhdessä kehittyminen”

Haemme aktiivisesti yhdessä uusia kehitysmahdollisuuksia ja suhtaudumme avoimesti muutokseen.

“Osaavat alan ammattilaiset”

Panostamme ammattitaitoiseen nuoriso-, liikunta- ja hyvinvointialan osaamiseen laadukkaan toiminnan takaamiseksi.

“Tyytyväisimmät asiakkaat”

Panostamme asiakaslähtöisten palveluiden ja ratkaisujen kehittämiseen sekä asiakaspalveluun.

Nuoret toiminnan ytimessä

Nuoret toiminnan ytimessä

  • Olemme suomalaisen nuorisotyön osaamiskeskus, jossa haluamme kohdata asiakkaamme yksilöllisesti ja tasavertaisesti 
  • Toiminnassamme korostuu yhdessä tekeminen ja aito välittäminen
  • Kun valitset Piispalan, tuet samalla suomalaista nuorisotyötä
  • Haluamme tarjota jatkossakin Suomen suosituimmat leirikoulut ja ikimuistoisimmat hetket.

 

”Teette arvokasta työtä suurella sydämellä”

Yllättävän monipuolinen

Yllättävän monipuolinen

  • Meillä on aktiviteetit, tilat ja majoituspalvelut, jotka soveltuvat niin nuoriso-, perhe-, urheilu-, koulutus- kuin vapaa-ajan toimintaan.
  • Mahdollisuus sekä ohjattuun toimintaan että omatoimiseen tekemiseen.
  • Palvelumme ovat kohtuuhintaista – samassa paketissa paljon yhdellä hinnalla.

 

”Sain enemmän kuin odotin!”

Hyvinvoinnin edistäjä

Hyvinvoinnin edistäjä

  • Olemme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin keskus. 
  • Kaunis ympäristömme tarjoaa luonnon hyvinvointivaikutuksia. 
  • Rauhoittumista, monipuolista liikkumista, seikkailua ja elämyksiä samasta paikasta. 

 

”Oli mahtavaa saada kaikki samasta paikasta: liikunta, rauhoittuminen, hyvä ruoka ja uni”

Arvot ohjaavat toimintaamme ja päivittäisiä valintojamme:

Elämän ja ympäristön kunnioittaminen
Yhteisöllisyys ja yksilöllisyys
Yhdenvertaisuus ja osallisuus
Välittäminen ja arvostus

Me ollaan Piispala

Piispala on alueellisesti merkittävä työnantaja, sillä vakituisesti meillä työskentelee noin 40 henkilöä erilaisissa tehtävissä. Vauhdikkaimpaan sesonkiaikaan huhtikuusta syyskuulle työntekijöiden määrä kasvaa vielä entisestään, kun saamme ammattitaitoiset ja innostuneet sesonkityöntekijät täydentämään porukkaamme. Tuotamme itse kaikki palvelut puhtaanapitoon ja kiinteistöhuoltoon saakka, ja osaajien joukkomme on laaja.

”Tukemassa nuorten kasvua ja kehitystä!”

Vastaanottomme hymyt jäävät mieleen

Vastaanottomme hymyt jäävät mieleen

Vastaanottomme iloisessa ja ammattitaitoisessa tiimissä työskentelee kolme henkilöä. Vastaanottomme on Piispalan sydän, joka aina tervehtii sinut iloisesti saapuessasi perille. Vastaanotostamme voit kysyä apua sinua askarruttaviin asioihin - me autamme!
Ohjausta innolla ja ammattitaidolla

Ohjausta innolla ja ammattitaidolla

Ammattitaitoista ohjauspalvelua Piispalasta saa ympäri vuoden. Ohjauksen tiimissä työskentelee yhteensä 3 vakituista henkilöä, mutta sesonkiaikaan ohjauksen tiimissä voi olla jopa parikymmentä henkilöä töissä! Ohjaajamme ovat koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajia, liikunnanohjaajia tai luonto- ja eräoppaita, ja jokaisella heistä on vahva pedagoginen näkökulma työssään.
Kokkimme asian ytimessä

Kokkimme asian ytimessä

Keittiöllämme työskentelee yhteensä noin 10 työntekijää useassa vuorossa. Keittiömme palvelee asiakaslähtöisesti ja joustavasti, ja palvelu toteutetaan asiakkaidemme toiveita kuunnellen. Koulutukseltaan keittiömme työntekijät ovat pääasiassa suurtalouskokkeja. Työ on välillä hektistä, mutta kokkimme ovat aina tilanteen tasalla.
Puhtaanapitotiimimme säihkyvä asenne

Puhtaanapitotiimimme säihkyvä asenne

Puhtaanapidon tiimissämme työskentelee 12 työntekijää. Tiimi huolehtii majoitus- ja toimintarakennustemme sekä uimahallimme puhtaanapidosta ympäri vuoden. Puhtaanapidon tiimissä yhteishenki on vahva ja työnkuva monipuolinen. Myös pesulapalvelut tuotetaan Piispalassa itse: puhtaanapidon tiimi huolehtii liinavaatteiden ja tekstiileiden pesusta Piispalan omassa pesulassa.
Kiinteistöhuolto pitää tilanteen hallussa

Kiinteistöhuolto pitää tilanteen hallussa

Kiinteistöhuollon tiimissämme työskentelee yhteensä 7 työntekijää mukaan lukien jäähallin kaksi hallimestaria. Tiimin tehtävät ovat monipuoliset ja vaihtelevat vuodenajasta riippuen. Kiinteistöhuolto on vastuussa Piispalan rakennuskannan ylläpidosta ja huollosta, ulkoalueiden siisteydestä ja turvallisuudesta, rakennusten automaatiosta sekä lisäksi talviaikaan esimerkiksi Piispalan alueen latuverkon ajamisesta.
Myynnissä rattaat pyörivät

Myynnissä rattaat pyörivät

Myynnissä ja hallinnossamme työskentelee 9 henkilöä erilaisissa tehtävissä. Myynnin ja hallinnon tiimiimme lukeutuvat myös oma hyvinvointivastaavamme sekä kansainvälisen nuorisotyön kehittäjä, joiden työnkuviin kuuluu myös hanketyötä kehittämistehtävien ja myynnin lisäksi.
Eläintenhoitajat hyvinvoinnin asialla

Eläintenhoitajat hyvinvoinnin asialla

Pieneläinkoti Pihka työllistää kaksi eläintenhoitajaa, joiden tehtävänä on huolehtia pieneläinkodin eläinten hyvinvoinnista. Eläintenhoitajamme osallistuvat usein myös ohjaustoimintaan yhdessä ohjaajan kanssa varmistaen toiminnan turvallisuuden sekä asiakkaille että eläimille.

Kiinnostuitko?

Haemme ajoittain uusia kausityöntekijöitä ja harjoittelijoita, ja olemme kiinnostuneet myös tekemään yhteistyötä oppilaitosten kanssa lopputöiden ja työharjoittelun merkeissä.

Ota yhteys meihin

Semi Nuorala, p. 0207 694 302, semi.nuorala@piispala.fi Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja cv. Seuraa avoimia työpaikkojamme nettisivuillamme ja LinkedIn:issä

Suurten tarinoiden kylä

Tarina kertoo, että jättilaiset olivat kulkemassa Piispalan kautta Lappiin, kun yhden selässään kantama kivisakki repesi ja kivet putosivat järveen. Tästä syntyi Kivijärvi, jonka rantaan Piispalakin ajan myötä rakentui. Piispalassa puolestaan asui niin suuria ihmisiä, että lonkka ulottui lattialla maatessa kolmannen hirsikerran kohdalle ja karja oli vähintään yhtä rotevaa. Huhutaan, että Piispalan Jauhoniemi sai nimensä valkeasta rantahiekasta tai siitä, että Jauhoniemen hovissa keitettiin soppaa perunoista ja jauhoista.

Lue lisää