Hei kaikki! Olen Beatrice ja osallistun Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeeseen Piispalassa.

Olen 22-vuotias, italialainen ja erittäin innoissani siitä, että olen täällä Suomessa. Olen kotoisin keskiaikaisesta Viterbon kaupungista, joka sijaitsee noin kahden tunnin matkan päässä Roomasta. Opiskelin kielilukiossa ja olen partiolainen. Olen aina rakastanut uusiin kulttuureihin tutustumista, seikkailla paikoissa joita en ole koskaan ennen nähnyt, ja tavata uusia ihmisiä. Uskon vakaasti, että kaikki tämä voi rikastuttaa minua, mutta erityisesti luonnolla on erityinen paikka sydämessäni. Pikkutytöstä lähtien olen aina retkeillyt ja telttaillut metsässä, ja maanne oli kuin kutsu syvältä sisältä; tiesin aina, että minun oli tultava tänne kokemaan ja tekemään itselleni omaksi sen, mitä alueellanne on tarjottavanaan: villiä ja rajatonta luontoa, salaperäistä ja kiehtovaa kulttuuria, hyvin kohteliaita ja avuliaita ihmisiä, yhteiskunnan arvoja, mutta ennen kaikkea Sisua.  Arvostan suuresti tätä maata ja tapaanne suhtautua elämään. Haluaisin ymmärtää sitä ja tutustua siihen.

Italialainen tyttö hymyilee järven rannalla

Ennen osallistumistani Euroopan solidaarisuusjoukkoihin, osallistuin kulttuurijärjestöni ProMETEUSin kanssa lukuisiin Erasmus+ -hankkeisiin eri puolilla Eurooppaa. Tänä vuonna päätin lähteä kuudeksi kuukaudeksi ja antaa parhaani projektille, johon osallistun. Piispalassa työskentelen Pieneläinkoti Pihkassa; täällä minulla on mahdollisuus luoda suora suhde eläimiin ja varmistaa, että vierailijaryhmille jää hyvä muisto kokemuksesta suorasta kosketuksesta eläimiin. Mielestäni on hyvin tärkeää pyrkiä edistämään tervettä suhdetta meidän ja luonnon välillä sekä ymmärtää omakohtaisesti, mitä luonnon kunnioittaminen on. Tietoisuuden lisääminen on tärkeää tässä monimutkaisessa ja kärsivässä maailmassa. Urheilu on myös tärkeää, sillä liikutan kehoani lähes päivittäin kävelemällä metsässä, melomalla, uimalla tai hiihtämällä. On erittäin tärkeää pitää itsensä kunnossa ja noudattaa terveellisiä elämäntapoja, ja Piispala edistää näitä perusasioita.

Tämän ESC projektin aikana minulla on myös mahdollisuus tuoda italialaista kulttuuria kouluihin, yhdistyksiin ja lähimmille kollegoilleni. Minut henkilökohtaisesti tekee onnelliseksi tieto siitä, että kulttuuriani arvostetaan niin paljon. Minulla on ollut tilaisuus valmistaa monia herkkuja ja kertoa rakkaan maani historiasta tai kulttuurista. Italia on rakkauden, lämmön ja hyvän ruoan niemimaa, ja haluan varmistaa, että ihmiset saavat siitä “hyvän maun”.

Tämä hanke on minulle todella tärkeä, ja olen kiitollinen siitä, että saan olla siinä mukana.

Rakkaudella,

Bessie