Youth Finance Academy

Piispala on mukana strategisessa kumppanuushankkeessa, joka on saanut rahoituksen Erasmus+ ohjelmasta. Hankkeen nimi on Youth Finance Academy, joka tarkoittaa vapaasti käännettynä Nuorten talous-akatemiaa. Hankeaika on 1.12.2020 – 30.11.2022. Hankkeessa on Piispalan lisäksi mukana seitsemän kumppania. Hanketta vetää Monomyths Association Romaniasta ja kumppaneina hankkeessa ovat: Civitas Foundation for Civil Society – Cluj-Napoca Branch, Romaniasta, Nuorisokeskus Piispala Suomesta, Sdruzhenie Walk Together Bulgariasta, Terram Pacis Norjasta, Inter College APS Tanskasta, Asociacija Tavo Europa Liettuasta sekä Entrepreneurship and Social Economy Group Kreikasta.

 

The Youth Finance Academy redesigns the way financial education is delivered to youth and young entrepreneurs integrating game-based learning, gamification, and non-formal methods in an empowering, fun and tech-savvy way.

 

Hankkeen päätavoitteena on kumppaneiden kanssa yhteistyössä luoda toimivia työkalua nuorisoalalle, jotka auttavat nuoria talouskasvatuksessa, yrittäjyyskasvatuksessa ja oman taloutensa hallitsemisessa. Lisäksi tavoitteena on voimaannuttaa nuoret ottamaan vastuu omasta taloudestaan ja pärjäämään elämässä. Hankkeessa luoda maakohtainen verkosto, toimiva malli ja tilat koulutukseen, sekä koulutetaan nuorisotyöntekijöitä luodun mallin mukaan. Koulutuksen käyneet nuorisotyöntekijät puolestaan kouluttavat nuoria taloudenhallinnassaan ja yrittäjyydessä.

Piispala on innolla mukana hankkeessa. Hankkeen teema on ajankohtainen ja Keski-Suomen alueelta löytyy aiheeseen paljon osaamista ja hyviä käytänteitä, joita saamme Euroopan laajuisesti jaettua. Lisäksi tuomme hyvät käytänteet Suomeen Euroopasta. Seuraavan kahden vuoden aikana tulemme kertomaan lisää hankkeen kulusta.

Ensimmäisiä tuloksia pääsee lukemaan täältä: Monomyths Learning Platform

Raportissa “Z-sukupolven taloudellinen hyvinvointi” selviää, mitkä ovat nuorten ja nuorten yrittäjien haasteet ja tarpeet talouslukutaidon suhteen Suomessa ja kumppanimaissa. Lisäksi tuloksissa pääsee tutustumaan hyviin käytänteisiin, joilla opettaa nuorille talousosaamista jokaisesta Youth Finance Academy -kumppanimaasta (Norja, Tanska, Suomi, Bulgaria, Romania, Kreikka ja Liettua). Olemme myös julkaisseet miellekartat, joista löytyy suorat linkit jokaisen maan parhaisiin käytänteisiin.

Tutustu, hyödynnä ja jaa vapaasti eteenpäin!

Lisätietoa saa Piispalan kv koordinaattori Piialta: piia.pyykkinen@piispala.fi/041 7301651