Ympäristövastuullisuus Piispalassa

Piispalan arvoihin on toimintamme alkuvuosista saakka kuulunut luonnon hyvinvoinnin vahvistaminen. Ympäristökasvatus on osa tehtäväämme, ja koemme pystyvämme vaikuttamaan sekä meitä ympäröivän luonnon sekä meillä vierailevien ihmisten hyvinvointiin huomioimalla ympäristövastuullisuuden toiminnassamme.

Vastuullisuustyö on vastavuoroista meidän ja asiakkaidemme välillä.

Vuosien mittaan olemme oppineet toimimaan yhä vain enemmän luonto- ja ympäristövaikutukset huomioiden, ja luonnollisesti olemme sitoutuneet jatkuvaan kehitykseen vastuullisuustyössämme. Hyvinä ohjenuorina ja työkaluina hyödynnämme tässä työssä Green Key -kriteereitä ja Sustainable Travel Finland -ohjelmaa.

Varvikon kätkössä on puupalikka jossa lukee uppoutunut.

Konkreettisia toimenpiteitä: Mitä olemme tehneet viime vuosina

  • Kierrätys: majoitustiloissamme on mahdollista lajitella erikseen sekajäte ja biojäte. Lisäksi ryhmämajoitustilojen auloista löytyvät kierrätyspisteet edellisten lisäksi lasille, metallille ja paperille. Yleistiloissa on mahdollista lajitella metalli, lasi, sekajäte, paperi, pahvi, biojäte, patterit, pullot ja törkit, sekä muovipakkaukset. Tänä vuonna tavoitteena on myös kierrättää muovipakkauksia koko alueellamme.
  • Hävikin määrä seurata: seuraamme hävikin määrää jatkuvasti sekä ruoanvalmistuksessa että salihävikkinä. Pyrimme vaikuttamaan salihävikin syntymiseen tiedottamalla ja opastamalla asiakkaitamme aktiivisesti.
  • Runsaasti kasvisruoka: tarjoamme vuoden aikana 52 kasvisruokapäivää, jolloin tarjolla ei ole lihavaihtoehtoja. Muulloin tarjoamme aina kasvisruokavaihtoehdon linjastossamme.
  • Olemme kasvattaneet lähi-, Reilun kaupan ja luomutuotteen käyttömääriä tarjotuilla aterioilla
  • Kaikki päivittäisessä siivouskäytössä olevat puhdistus- ja pesuaineet on päivitetty ympäristömerkityiksi.
  • Aktiviteettien kautta opetamme varsinkin lapsille ja nuorille kestävän kehityksen periaatteita ja ympäristövastuullisuutta. Kehittämme ympäristökasvatuksellisia ohjelmasisältöjä jatkuvasti.
  • Haemme hankkeita ja yhteistyötä ympäristötyön kehittämiseksi jatkuvasti. Viimeisin ympäristökasvatus hanke on haettu marraskuussa 2023.

Meille on hyvin tärkeää myös asiakkaiden ja muiden sidosryhmien sitoutuminen arvoihimme ja tavoitteisiimme. Haluamme osallistaa asiakkaamme mukaan vastuullisuuteen. Vastuullisuustyö on vastavuoroista meidän ja asiakkaidemme välillä.