Yhteistyöllä edistetään nuorten yrittäjyyttä pohjoisessa Keski-Suomessa

Nuorten yrittäjyys on puhuttanut paljon viime aikoina ja niin myös pohjoisen Keski-Suomen alueella. Pienissä kunnissa kipuillaan, miten nuoret voisivat jäädä omalle asuinalueelleen ja työllistyä, kun ei uusia työpaikkoja ole tarjolla. Korona-aika on myös karsinut kesätyöpaikkojen määrää nuorilta. Eri toimijat alueellamme pohtivat miten saataisiin tietoa nuorille yrittäjyydestä, ja miten heitä voisi siinä tukea.

Hankkeet vastaavat tarpeeseen

Nuorten työllistämisen tarpeen seurauksena pohjoisen Keski-Suomen alueelle syntyi loistavia nuorten yrittäjyyttä tukevia ja edistäviä parivuotisia hankkeita, jotka kaikki alkoivat melkein samaan aikaan. Sittemmin toimijoiden kesken heräsikin ajatus, että kannattaako kaikkien toimia yksinään, kun yhteistyöllä saadaan niin paljon enemmän aikaan? Verkoistoissa on voimaa, ja siksi hankkeissa päätettiinkin aloittaa yhteistyön ja perustaa Business Academy verkosto. 

Verkostossa on mukana neljä alueella toimivaa hanketta: Piispala oma hanke Youth Finance Academy, Leader Viisari ry:n Bisnes Lande -hankeKehittämisyhtiä Witas Oy:n Nuorten Innovaatiopolku -hanke sekä Pohjoisen Keski-Suomen Ammattiopisto POKE:n Future Skill’s hanke. 

Business Academy -verkosto

Business Academy -verkosto edistää nuorten yrittäjyyttä ja tuo alueen nuoret tekijät sekä alueen yrittäjät yhteen. Verkosto myös levittää tietoa työ- ja yrittäjyysmahdollisuuksista alueellamme, Suomessa sekä ulkomailla. Verkosto järjestää myös yhteisiä tapahtumia. Pysy siis kuulolla, koska olemme vasta alussa. 

Kesäyrittäjyysdeitit

Seuraava yhteistyöllä toteutettu tapahtuma on 1.4. klo 9:15 KesäyrittäjyysdeititKesäyrittäjyysdeiteillä kuulet innostavia sekä innovatiivisia yritystarinoita, kesäyrittämisen keinoja sekä mahdollisuuksia. Verkkotilaisuuden katselijamäärää ei ole rajoitettu.  

Lue lisää kesäyrittäjyysdeiteistä ja liity mukaan kuuntelemaan tästä linkistä.

Hankkeita pääsee seuraamaan Instagramissa:  

Youth Finance Academy: @maripiispalankv #piispala, #YouthFinanceAcademy
Business Lande: @tuletekijaks #LeaderViisari#BisnessLande
Future Skills: #PokeDigilab, #FutureSkills
Nuorten Innovaatiopolku: @innoreaktori, #NuortenInnovaatiopolku 

 

Haluatko kuulla lisää verkoston kuulumisia

Lue lisää kansainvälisestä nuorisotyöstä ja ota yhteys Mariin:

Mari Puranen
Kansainvälisten asioiden koordinaattori