Nuottaa vetäjille

Nuotta-valmennusta Piispalassa kehitetään monin eri tavoin. Apuna käytetään eniten nuorten antamaa palautetta, mutta tällä kertaa apuun kutsuttiin Nuotta vetäjiä. Heille järjestettiin Nuotta-valmennus, jonka jälkeen he saivat antaa kokemuksestaan palautetta Piispalan Nuotta valmentajille Heidille ja Juha-Matille, joka Juhiksena paremmin tunnetaan.

Nuotta-valmennus itsessään on tarkoitettu erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille. Valmennus on maksuton etsivän nuorisotyön ja työpajojen nuorten ryhmille opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Nuotta-valmennuksen tavoitteena on nuoren sosiaalinen vahvistuminen, jossa keskitytään erityisesti tukemaan nuorten arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen ja terveiden elämäntapojen vahvistumista. Intensiivivalmennuksia järjestetään kaikissa Suomen nuorisokeskuksissa.

Virtuaalilasien kokeilua

Tällä kertaa Piispalaan kutsuttiin vain vetäjiä. Tarkoituksena oli markkinoida Nuottaa, tarjota vetäjille koulutusta ja vertaistukea sekä reflektoinnin kautta kehittää nuorille tarjottavaa Nuotta-valmennusta. Ohjelma noudatti Nuotta-valmennuksen ohjelmarunkoa, poikkeuksena koulutusosiot.

Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin virtuaalisuuteen Katja Huttusen työpajan parissa. Todettiin, että eri virtuaaliset työkalut toimivat varmasti myös Nuotta-ryhmille. Tämä innosti Piispalaa suunnittelemaan ohjelmatarjontaansa virtuaalisia vaihtoehtoja sekä ensi vuonna Nuotta ryhmille avataan Piispalan oma Discord kanava.

Lounaan jälkeen päästiin tositoimiin ja ryhmä kokeili kuplafutista, laskeutumista, kädentaitoja, keilausta, uimista, läskipyöräilyä sekä lopuksi rauhoittui kynttiläpolulla lasten joulurauhan julistusta kuunnellen. Tehokas päivä päätettiin saunassa rentoutumalla ja reflektoinnilla valmentajien kanssa.

Sangen miellyttävät asuintilat, ensiluokkaiset eväät, hyviä keskusteluja, itsensä ylittämistä, rentouttavaa saunaa, ajatusten heräämistä.

Kouluttajat aivan huippuja, kiitos!

– palaute osallistujilta

Kuplafutismatsi menossa

Tapahtuma päätettiin perjantai-aamuna Erätauko- koulutukseen, josta kaikki innostuivat. Miten voikin kolme tuntia vierähtää noin vauhdilla pelkän dialogin avulla? Koulutuksen veti Antti Korhonen Dialogiakatemialta. Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle (www.eratauko.fi).

Käteen jäi innostusta, iloa ja uusia ystäviä. Kyllä Nuotta vetäjäkin kaipaa vertaistukea ja itsensä ylittämistä. Jäipä taskuun myös muutama Nuotta-varauskin ensi vuodelle, nuoret mukana tällä kertaa. Kyllä kannatti!