Hei kaikille ja tervetuloa takaisin blogi pariin!

Tällä viikolla olen pukeutunut lämpimämmin ja lämpimämmin, sillä lämpötila on laskenut ja on satanut lunta.

Rehellisesti sanottuna olen todella innoissani kävellessäni kaiken tämän valkoisuuden läpi ja tuntiessani lumihiutaleiden putoamisen iholleni. Olen elämässäni joutunut kohtaamaan tämän ilmakehän ilmiön vain muutaman kerran, ja koskaan se ei ole kestänyt: lumi suli parin päivän jälkeen, eikä sitä ollut koskaan yli kahtakymmentä senttiä. En tiedä, oletko kuullut kirjasta nimeltä “Narnian tarinat”. No, minusta tuntuu usein siltä kuin kävelisin niiden sivujen keskellä, rajattomassa, kylmässä ja maagisessa luonnossa. On kuin puut nukkuisivat syvää unta tuulen tuudittamina; järvi on tyyni ja hiljaisuus tuntuu vallitsevan ympärillämme.

Kun saavuin Suomeen, tunsin todella lämpötilaeron Italiaan verrattuna.

Juuri tänään vietin muutaman minuutin tarkkailemalla, kuinka lumi on kaunista sekä varjossa että auringonvalossa; se kiiltää kuin se olisi tehty pienistä timanteista valkoisessa tahnassa. Rakastan myös upottaa saappaani siihen ja kuulla sen äänen, kun kävelen. Nämä ovat uusia tuntemuksia ja kuvia, jotka laitan muistini erityiseen laatikkoon. Talvi on aina ollut lempivuodenaikani; mikä voisi olla parempaa kuin pehmeä viltti takan edessä kirjan ja kahvikupin kanssa, kun ulkona sataa lunta? Minulle tämä on puhdasta onnea! Aivan kuin tämä valkoinen väri hyväilisi sinua ja saisi sinut tuntemaan olosi turvalliseksi, kuin äidin sylissä.

Kun saavuin Suomeen, tunsin todella lämpötilaeron Italiaan verrattuna. Lähdin, kun lämpötila oli noin 25 astetta ja saavuin tänne, kunSummer view from the mountains in Italy lämpötila oli 10 astetta. Onneksi minulla oli valmiina mukava lämmin takki, jonka laitoin heti päälle. Mutta muutaman viikon kuluttua totuin siihen ja nyt tunnen kylmyyttä yhä vähemmän. (Tosin vähän pelkään paleltuvani parin viikon päästä >.< ). Myös sauna auttoi lämmittämään. Sillä on uudistava vaikutus kehoon, varsinkin kun sen jälkeen hyppää avantoon!

 

Hyvät lukijat, tänään haluaisin kertoa teille myös maidemme välisistä ilmasto- ja ympäristöeroista. Kuten tiedätte, Suomi on kaukana ja paljon pohjoisempana kuin Italia ja siksi maiden ilmasto ja ympäristö ovat hyvin erilaisia toisistaan. Minun maassani, vaikka se onkin pienempi kuin teidän, on suuri biologinen monimuotoisuus (Euroopan suurin) ja lauhkea, välimerellinen ilmasto. Joulukuussa, tammikuussa ja helmikuussa lämpötila laskee harvoin alle -2/-3 asteen, ellei ole pohjoisessa vuoristossa tai Apenniinien vuoristossa. Asuinpaikkakunnallani talvet ovat hyvin märkiä ja kosteita; kevät saapuu maalis-huhtikuussa ja päättyy kesäkuun alussa. Lämpötilat vaihtelevat 15 ja 25 asteen välillä, ja on mukavia aurinkoisia päiviä, jotka eivät ole liian kuumia, ja varsinkin huhtikuussa sataa, jolloin niityt ja metsät ovat täynnä kukkia ja tuoksuja.  Kesä taas on hyvin kuuma ja usein sietämätön, ja lämpötila nousee elokuussa jopa 40 asteeseen. Se ei ole kuivaa kuumuutta, vaan kosteaa; harvoin sataa, ja varsinkin etelässä voi esiintyä kuivuuskausia. Lopuksi syksy on virkistävä ja värikäs: meillä on kauniita metsiä, joissa voit kävellä ja nauttia luonnosta sen valmistautuessa nukkumaan. Syys-, loka- ja marraskuu ovat kiehtovia kuukausia, jotka antavat meille energiaa takaisin pitkän hellejakson jälkeen, eikä lämpötila laske alle 10 asteen.

 

Summer stream in Italian natureRiippuen siitä, missä päin Italiaa olet, saatat kohdata erilaisia maisemia ja lämpötiloja, ja pohjoisessa on itse asiassa kylmempää kuin etelässä: siellä on lunta ja melko kylmät talvet ja lämpimät kesät, jotka eivät koskaan ole liian kuumia. Pohjoisen keskiosissa ilmasto on puolestaan pohjoisen ja etelän välillä. Lunta ei yleensä sada, mutta vettä sataa, on kosteaa ja kesäkuukausina on kuuma. Etelässä talvet ovat tietysti melko lämpimiä, erityisesti saarilla, ja kesät ovat paahtavia.

Erilaisten alueellisten erityispiirteiden seurauksena maani luonto on intensiivinen ja vaihteleva. Puita ovat kuuset, vaahterat, koivut, lepät tai pajut, oliivipuut, palmut, viiniköynnökset, tammet, viikunat tai kaktukset. Maamme on myös hyvin hedelmällistä, ja kasvatamme hedelmiä, kuten tomaatteja, sitruunoita, appelsiineja, granaattiomenoita, persikoita, aprikooseja, päärynöitä, omenoita, kiivejä, banaaneja ja monia muita! Rehellisesti sanottuna olen hyvin onnellinen siitä, että pöydässä on aina tuoretta ja terveellistä ruokaa.

 

Toinen hieno asia kotimaassani on se, että meillä on sekä tasankoja että kukkuloita tai vuoria. Minne tahansa menetkin, löydät erilaisen maiseman, vaikka se olisi vain muutaman kilometrin päässä. Hämmästyttävää vaihtelua, joka saa minut joka kerta hengästymään, aivan kuten teidän salaperäinen maanne! Annan joka päivä mielikuvitukseni kulkea mukanani, ja kävellessäni eksyn ajatuksiini. Tunnen itseni todella vapaaksi ja onnelliseksi, kun olen näin “villissä” paikassa. Olette todella onnekkaita asuessanne maassa, jossa on tällaista kauneutta ja nopeutta; kantakaa sitä aina sydämissänne, kuten minä kannan kaunista Italiaani.

 

Sanon hyvästit tältä päivältä ja kutsun teidät pohtimaan, mitä ihanaa ympärillämme on.

Iso halaus,

Bessie

 

Sumer lake view in the north of Italy

Kuvat ovat Bessien itse ottamia kuvia Italian luonnosta eri puolilta maata.