Oppimassa työstä Piispalassa

Hei! Nimeni on Moona, ja olen täällä Piispalassa työssäoppimisjaksolla viitisen viikkoa. Työskentelen digihankkeen, eli digipalvelujen ja virtuaaliympäristöjen kehittämisen parissa päärakennuksen Hääräämössä. Olen 23-vuotias nuori nainen, ja opiskelen tällä hetkellä Savon ammattiopistossa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa, Varkauden kampuksella. Opiskelen juuri toista vuottani, ja tarkoitukseni olisi valmistua 2024. Vaikka asustelen nykyisin Pohjois-Savossa opintojeni takia, olen silti kotoisin Saarijärveltä!

Aloitin täällä rauhallisissa merkeissä ensin tutustumalla Nuorisokeskuksen toimintaan, sen henkilökuntaan, sekä erilaisiin rakennuksiin. Vaikka paikka oli minulle jo tuttu muiden ystävieni kertomien perusteella, en silti ollut itse aikaisemmin käynyt paikan päällä, muuta kuin pihassa pyörähtämässä. Minulle tuli tutuksi erilaiset kodikkaat tilat, mukavat ihmiset, maukkaat ruuat, sekä ihastuttavat eläimet. Kävimme jopa alla näkyvän työntekijän, sekä Smilla-ponin kanssa tervehtimässä paikalle saapuneita asiakkaita eräänä sateisena päivänä. Tämä kyseinen iloinen tervehdys oli tärkeä osa markkinointiviestintää.

Smilla-poni yhdessä työntekijän kanssa syksyisenä aamuna

Digihankkeessa olen työstänyt montaakin erilaista projektia, ja olen saanut monipuolisia työtehtäviä näiden parin viikon aikana. Täällä ei tosiaan ole tullut aika pitkäksi. Tosin, moni näistä projekteista on edelleen työn alla. Näitä töitä pääsee toki näkemään jopa aivan täällä paikan päällä ajan kanssa!

Näiden täällä Kannonkoskella viettämänäni parin viikon aikana on sää heitellyt laidasta toiseen oikein urakalla. Toisina päivinä on saattanut ropista vettä talon ikkunoihin, kun taas toisina on saanut pakkasaamuina tuulilasia jäästä rapsuttaa. Näin talven tulon aikoina olen kiitollinen saavani pysytellä sisällä.

Nuorisokeskus Piispalan päärakennus auringonlaskun valossa

Tahdon harjoitteluni aikana oppia vielä paljon lisää Piispalan toiminnasta, sekä myös tietyllä tavalla omasta itsestäni. Tavoitteenani on oppia alani käytännöistä, laitteistoista, sekä työtehtävistä. Toivon oppivani ymmärtämään omat vahvuuteni ja heikkouteni tulevan ammattini työmaailmassa, ja oppia niistä nyt, ja tulevaisuudessakin.