Monipuolisessa Piispalassa viihtyvät kaikki

Aurinko saa lumihangen kimaltamaan ja jo kaukaa on nähtävissä pakkaisen puraisemat hymyilevät kasvot, kun lapset saapuvat syömään. On ensimmäinen aamupäivä leirikoulussa. Innostusta täynnä olevat lapset supisevat pöydissään siitä mitä tänään tapahtuu, onhan luvassa ainakin leiripaidan painanta ja vesiseikkailu. Nuorilla on alkamassa seikkailuntäyteiset kolme päivää Piispalassa.

PIISPALA ON Suomen suurin nuorisokeskus ja se näkyy monipuolisena ja hyvinvointia tukevana toimintana. Keskus on avoinna kaikille majoittujille ja seikkailijoille. Piispalassa voi järjestää leirikouluja, rippileirejä sekä urheilu- ja perhetapahtumia. Majoittujia on vauvasta vaariin ja aktiviteetit onkin suunniteltu kaikki ikäryhmät huomioiden. Aktiviteeteissa on 50 erilaista ohjattua vaihtoehtoa. Keskuksen monipuolisuus tekee siitä soveltuvan niin pienemmille kuin isommillekin porukoille, ketkä haluavat päästä luonnonhelmaan seikkailemaan ja kokemaan erilaisia kokemuksia. Piispala tunnetaan suosittuna leirikoulupaikkana ja niitä on vuosittain noin 200, ja ne keräävät yli 4000 lasta viihtymään luokkakavereiden kanssa. Jatkuvasti kehittyvä aktiviteettitarjonta mahdollistaa monipuolisen tekemisen kaikille. – Suosituimpia aktiviteetteja leirikouluun ovat muun muassa kuplajalkapallo, seinäkiipeily ja melonta. Muita erittäin suosittuja aktiviteetteja ovat esimerkiksi toiminta Pieneläinkoti Pihkassa, leiripaidan painanta ja vesiseikkailu uimahallissamme, Marja Vilander kertoo.

Elämykselliset aktiviteetit

Piispalassa vuodenajat on huomioitu, voit siis hyvin hypätä erilaisten aktiviteettien maailmaan, oli sitten aurinkoinen kesäpäivä, ruskan kaunistama syyspäivä tai talvipäivä pikku pakkasella. Uusimpana aktiviteettina on avattu 18-väyläinen frisbeegolfrata, joka kutsuu kaikki alkajat ja ammattilaiset testaamaan taitojaan lajissa. Frisbeegolf sopii kaiken ikäisille ja lajia voi kokeilla ilman aiempaa kokemusta. Syksyn tuodessa viileämpää ilmaa, kasvaa myös sisäaktiviteettien suosio. Teatterimaskeeraus takaa hauskan hetken jokaiselle. Talvella pulkkamäki kutsuu luokseen nauttimaan upeista keleistä ja laskemaan mäkeä hyvällä mielellä höystettynä. Talvella myös lumikenkäily kiinnostaa seikkailijoita. Suurin osa aktiviteeteista on toteutettavissa niin kesä- kuin talvikaudellakin. Asioiden äärelle pysähtyminen on jokaiselle aika ajoin tärkeää. Piispalassa voi rauhoittua kehonhuollon tai mielen hyvinvointi- työpajan merkeissä. Piispalassa on mahdollista opetella myös tunnetaitoja ja niiden ilmaisua Pieneläinkoti Pihkan puolella. Eläinten kanssa pääsee vahvistamaan luontoyhteyttä ja omien tunteiden säätelyä. – Rauhallisesti toimiminen ja omien tekojen vaikuttaminen eläinten hyvinvointiin on monia kiinnostava aihe ja Piispalassa ollaankin iloisia siitä, että meillä on mahdollista tarjota Green Care menetelmän pohjalta kokonaisvaltaista kokemusta eläinten hoidosta ja molemminpuolisesta hyvinvoinnista sekä luottamuksesta.

Jätä leirikoulun tarjouspyyntö täältä

Leirikouluhinnasto

Monipuoliset majoitustilat

Majoituskapasiteetti kattaa 242 vuodepaikkaa hyvätasoisissa rivitalohuoneissa, puukerrostalossa, paritaloissa ja takkamökeissä. – Luoksemme majoittumaan mahtuu kerralla jopa 420 henkeä, kun majoitustilojen parvilla olevat vuodepaikat lasketaan mukaan. Majoitustilat sijoittuvat alueellemme väljästi ja luonnon kanssa sopuisasti, ja kaikki palvelumme ovat kävelymatkan päässä majoitustiloistamme. Alueellamme asiakkaitamme palvelevat oma jäähalli, keilahalli ja uimahalli, sekä täysimittainen ylipainehalli tekonurmikentällä.

Kaksi vuohta katselee aitauksesta talvisena päivänä.

Hyvän mielen nuorisokeskus

Piispalassa yhdistyy kaikki hyvän mielen lähtökohdat; yhdessä tekeminen, liikunta, lepo ja monipuolinen palvelutarjonta. Keskus haluaa tarjota kaikille mahdollisuuden tulla viettämään omanlaista päivää tai lomaa luonnon keskellä ja keskittymään hyvää mieltä tuoviin asioihin ja nauttimaan hetkestä. Piispalan digitaalista saatavuutta on parannettu ja se näkyy ilmeikkäiden verkkosivujen kautta, jotta oman retken tai hetken suunnittelu sujuisi mahdollisimman helposti. Sivuilta löytyvän verkkokartan avulla on helppo tutustua paikkaan ennakkoon ja laskeutua mielessään jo Piispalan luonnonläheiseen tunnelmaan.

Kommentteja leirikoulustamme:

“Elämäni parhaat kolme koulupäivää”
“Oli turvallinen olo ja hauskaa!”
“Uskalsin kokeilla kiipeilyä, vaikka se olikin vähän jännittävä.”
“Parasta oli kun pääsi hoitamaan niitä eläimiä.”

Miltä Piispalassa näyttää?

Tutustu alueeseemme, tiloihimme ja ympäristöömme virtuaalisen karttamme avulla.