Kesä 2024 Piispalassa

Piispalassa on tekemistä lomalaisille läpi kesän! Tarjolla on tekemistä kiireettömiin päiviin, ideoita lähimatkailuun ja päivittäin lounas noutopöydästä. Piispalassa tapahtuu kesällä koko ajan, poimi parhaat tärpit ja nauti kesästä kanssamme!

Huolettomat lomapaketit rentoihin päiviin

Suomen pisin sisävesien hiekkaranta kutsuu! Varaa täysihoitopaketti, johon sisältyy sekä majoitus täysihoidolla sekä valitsemasi omatoiminen aktiviteetti! Lue lisää ja varaa loma ihanan kaukana kiireestä.

Uimahallimme palvelee

Uimahallimme on kesäaikaan avoinna kahdesti viikossa:
4.6.-11.8. tiistaisin ja torstaisin klo 16.30-20.00.

Kaksi tyttöä hymyilevät ja istuvat vierekkäin Piispalan uima-altaassa.

Ohjattuja treenejä kesällä

Kesän aikana tarjolla on ohjattuja lajikokeiluja, joogaa sekä monipuolista treeniä! Tule virkistymään, rentoutumaan ja treenailemaan kanssamme. Tarkemman aikataulun sekä hinnat löydät ajankohtaista-sivultamme.

Nuori mies harjoittelee Piispalan rantapunttisalilla.

Luontohyvinvointi -viikonloppu 24.-26.5.

Luontohyvinvointi -viikonloppu on syvempi sukellus omiin kerroksiisi joogan, vahvuustyöskentelyn, stressinpurkuharjoitusten, sekä yhteisten keskusteluhetkien ja luentojen kautta. Näiden lisäksi viikonlopun ohjelmaan kuuluu rentoutumista, ja teeman mukaisesti nautitaan luonnon hyvinvointivaikutuksista, upeassa ja rauhallisessa Piispalaa ympäröivässä luonnossa. Rentoudutaan tunnelmallisen perinnesaunan pehmeissä löylyissä, ja kokeillaan kädentaitojamme korukivenhionnan muodossa.

Aktiviteetteja ja luonnon rauhaa

Kesäisessä Piispalassa päivät kuluvat kiireettömästi mutta aktiivisesti. Poimi alta tärpit lomapäiviisi ja tee kesän paras reissu!

SUP-laudat ja fatbike-pyörät: Vuokraamme SUP-lautoja sekä fatbikepyöriä koko kesän. Meiltä saat opastuksen lajiin ennen vesille tai poluille siirtymistä, sekä vaadittavat turvavälineet (SUP-laudan kanssa leash-karkuremmi sekä pelastusliivit, fatbikepyörien kanssa kypärät). Katso vuokrahinnat tarkemmin tästä linkistä.

Kuntoportaat ja rantapunttis: Rannan kuntoportaat ja niiden yhteydessä oleva rantapunttis sijaitsevat aivan rannan tuntumassa! Treenaa ulkoilmassa ja nauti rannan tunnelmasta liikkuessasi!

Liikunta- ja kuntosalit: Voit varata käyttöösi liikuntasalejamme, sekä treenata monipuolisella kuntosalillamme. Lapsille on oma temppusali, liikuntasalissa onnistuvat kaikki pallopelit ja höntsäilyt, ja kuntosaliltamme löydät monipuoliset treenilaitteet sekä vapaita painoja. Voit varata liikuntasalin käyttöösi kertamaksulla ja tulla treenaamaan kuntosalillemme vastaanottomme aukioloaikaan.

Pieneläinkoti Pihka: Pihka palvelee läpi kesän asiakkaitamme. Tule tutustumaan Pieneläinkotimme asukkaisiin ja Pihkan päivittäisiin touhuihin.

Frisbeegolf: Tutustu lajiin! Piispalankankaan metsässä on uusi upea 18-väyläinen frisbeegolf-rata, ja kiekkoja saat lainaan maksutta vastaanotostamme. Radallemme järjestetään myös kisoja läpi kauden!

Keilaus: keilaratamme on avoinna päivittäin vastaanottomme aukioloaikojen mukaisesti, katso aukioloajat info-sivultamme.

Päiväpatikat ja luontoretket: Tee eväsretki Öijäniemen laavulle (yhteensä n. 3km) tai kodalle (yhteensä n. 6km). Pidemmän päiväpatikan saat, kun patikoit Teerilammen laavulle (yhteensä 16km, ei rengasreitti). Kysy lisää reiteistä vastaanotostamme!

Miltä Piispalassa näyttää?

Tutustu alueeseemme, tiloihimme ja ympäristöömme virtuaalisen karttamme avulla.

Huoleton fatbike-retki

Tiesitkö että Keski-Suomen yksi pisimmistä hiekkarannoista löytyy Piispalasta? Myös Teerilammen laavu ja upea Kivijärven Isohiekka ovat pyöräretken etäisyydellä. Vuokraa pyörä, nappaa eväät mukaan ja suuntaa yhdelle pohjoisen Keski-Suomen upeimmista hiekkarannoista Isohiekkaan! Reitti on opastettu ja lähtee Piispalasta, ja matkalla on Teerilammen laavu. Reitin pituus on 9 kilometriä suuntaansa.

Paketin hinta on 55€/henkilö, sisältäen pyörävuokran kuudeksi tunniksi sekä retkieväät. Paketti varataan ennakkoon.

Kesäleirit lapsille ja nuorille

Kesä- ja heinäkuussa lapsille ja nuorille on tarjolla sekä päiväleirejä että yönylileirejä monenlaisilla teemoilla. Teemoina leireillä on muun muassa kuvataide, parkour, kiipeily sekä kepparit. Päiväleirien ajaksi myös aikuisille löytyy aktiviteetteja!

Poika harrastaa parkouria Piispalan parkourkentällä.

Tervanpoltto on kulttuuriperinnettä

Piispalassa poltetaan kesän 2024 aikana tervaa, ja avajaistapahtuma pidetään sunnuntaina 30.6. Piispalan rannassa. Tervanpoltolla on alueella pitkät perinteet ja se on osa pohjoisen Keski-Suomen kulttuuriperinnettä. Tule tutustumaan tervanpolttoon ja osta mukaan venetervat!

Perinnesaunan löylyihin 9.5.

Tule rentoutumaan tunnelmallisen perinnesaunan pehmeisiin löylyihin ja kokeilemaan joogaa saunan lämmössä. Perinnesaunan pihapiirissä olevalla Torpalla on illan ajan tarjolla pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä juomaa.

Näkymä perinnesaunan ovelta järvelle päin, ovensuussa on koivunoksia.

Lähialueen tarjontaa:

Piispalasta on 30 minuutin matka Pyhä-Häkin kansallispuistoon, ja 40 minuutin matka Salamajärven kansallispuistoon. Anna aikaa luonnolle: nappaa Piispalasta mukaan retkieväät ja suuntaa päiväksi ikimetsien rauhaan ja pitkospuille.

Pyhä-Häkin (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ja Salamajärven (linkki avautuu uuteen ikkunaan) kansallispuistot ovat kokemisen arvoiset kohteet lähellä Piispalaa!

Hannunkiven lomakylässä (linkki avautuu uuteen ikkunaan) on esiintyjiä sekä näyttelyitä kesän aikana. Matka Hannukiveen on noin 20 minuuttia.