Asiakastarina: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue – “Tyky-päivä tuntui ihan lomalta” 

“Varausprosessi oli todella sujuva ja viestintä Piispalan suunnasta aktiivista – pääsin itse tapahtuman järjestäjänä helpolla!” – Marjo Taittonen

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen työllistymistä ja osallisuutta edistävien palveluiden henkilökunta vietti elokuussa tyky-päivää Piispalassa. Tapahtuman organisoinut palveluyksikköjohtaja Marjo Taittonen kertoo, että tyky-päivän suunnittelu sujui stressittömästi. 

– Meidän noin 30 henkinen tiimi on hajautunut eri puolille maakuntaa, ja erityisesti Järvi-Pohjanmaalla asuville Piispala oli ennestään tuttu paikka. Heiltä tulikin idea kysyä tarjousta tyky-päivän järjestämiseen Piispalasta. Kerroin tarjouspyynnössä toiveistamme ja ideoistamme, ja sain osuvan ehdotuksen päivän sisällöstä, Taittonen kuvailee. 

Tyky-päivä Piispalassa – yhteisiä elämyksiä hyvällä hinta-laatusuhteella

Taittonen kertoo, että koska Piispalan tarjous tyky-päivästä oli sekä sisällöltään että hinnaltaan sopiva, siihen oli helppo tarttua. 

– Mielestäni Piispalan tarjous oli päivän sisältöön nähden kohtuuhintainen ja siihen sisältyi myös ruokailu. Koska meidän tyky-toimintaan varattu budjetti ei ole valtava, oli hyvä hinta-laatusuhde avainasemassa paikkaa valitessa.

Taittonen kiittelee myös varausprosessin helppoutta ja Piispalan aktiivista viestintää.

– Koko varausprosessi meni hirveän sujuvasti. Piispalasta vastattiin nopeasti viesteihin, eikä vastauksia tarvinnut odotella tai itse kysellä perään. Saimme etukäteen kattavat tiedot paikasta ja päivän kulusta, ja oli hauskaa, että tiimi pääsi tutustumaan Piispalan alueeseen jo ennakkoon virtuaalisen aluekartan avulla. 

Tutustu Piispalaan 360-aluekartan avulla

Kädentaitopajassa haettiin ideoita omaan työhön 

Tyky-päivä alkoi ohjatulla kädentaitopajalla, jossa ryhmä pääsi muun muassa askartelemaan tuohisormuksia, värjäämään kankaita kasvien avulla ja rakentamaan mobile-koristeita luonnonmateriaaleista. 

– Järjestämme pitkäaikaistyöttömille työpajoja ja sosiaalista kuntoutusta, joten ajattelimme, että kädentaitopaja voisi antaa uusia ideoita siihen, mitä voisimme omien asiakkaidemme kanssa toteuttaa, Taittonen taustoittaa.

– Oli hauska päästä askartelun lomassa tutustumaan paremmin työkavereihin ja nähdä millaisia luomuksia kukin saa aikaan. Saimme myös uusia ideoita, joita lähdimme hakemaan, Taittonen jatkaa. 

Nainen makaa rennosti riippukeinussa rannalla.

 

Kehonhuoltoa ja kaikille mieluista tekemistä

Kädentaitopajan jälkeen ohjelmassa oli ruokailu ja iltapäivän ohjattu kehonhuoltotunti.

– Kehonhuoltohetki oli ehkäpä päivän hauskin osuus. Meillä oli rento tunnelma ja porukan kesken syntyi hyvää tilannekomiikkaa, kun pääsimme hyväntahtoisesti sutkauttelemaan toinen toisillemme itse kunkin venyvyydestä ja liikkuvuudesta, Taittonen kertoo nauraen. 

– Päivän lopuksi jokainen sai vielä valita jonkin omatoimisen ja omakustanteisen aktiviteetin. Osa porukasta suuntasi kuntosalille ja osa keskittyi nauttimaan Piispalan kauniista luonnosta ulkoilun merkeissä. Omavalintainen osuus oli hyvä lopetus päivälle, sillä jokainen sai varmuudella valita itselleen mieleistä tekemistä Piispalan kattavasta aktiviteettivalikoimasta. 

Lukuvinkki: Piispalan 10 suosituinta aktiviteettia yrityksille ja työporukoille

Katso kaikki aktiviteetit 

Piispalan kauniissa puitteissa tuntuu kuin olisi lomalla

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen työllistymistä ja osallisuutta edistävien palveluiden tyky-päivää vietettiin elokuussa, jolloin Suomen kesä antoi parastaan. 

– Tulimme Piispalaan maanantaina, mikä tuntui ihanan pehmeältä laskulta uuteen viikkoon – ihan kuin olisi ollut kesälomareissulla! Myös ensi kertaa Piispalassa olleet kollegat ihastuivat paikkaan ja miettivät, jos tulisivat joskus Piispalaan ihan vaan lomalle, Taittonen hehkuttaa. 

– Meille sattui upeat säät. Oli mukava olla ulkona ja nauttia luonnon rauhasta. Voisin kuvitella, että Piispala on kiva paikka talvellakin – täällä pääsee kokemaan luonnon ja erilaiset aktiviteetit kaikkina vuodenaikoina, Taittonen kiteyttää. 

Lue myös: Asiakastarina Chessmate Oy: “Piispalassa voi aidosti irtautua työarjesta”

Kiinnostuitko työhyvinvointi-, kokous- tai valmennuspäivän järjestämisestä Piispalassa? Lue lisää palveluistamme yrityksille tai pyydä tarjous.

Kun järjestät yrityksesi tapahtuma Piispalassa, tuet samalla suomalaista nuorisotyötä. Olemme yhteiskunnallinen, voittoa tavoittelematon yritys, jonka tehtävänä on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. 

Pyydä tarjous