Toiminta poikkeuksellisissa oloissa

Piispalassa on kesän aikana yhtä aikaa useita ryhmiä ympäri Suomen. Piispalan toimesta ryhmien toiminta on organisoitu siten, että ryhmät eivät kohtaa toisiaan ruokailujen tai heille järjestetyn toiminnan aikana. Käytettävät tilat siivotaan ja desinfioidaan jokaisen ryhmän jälkeen päivittäin, tarvittaessa useita kertoja päivässä. On erittäin tärkeää, että jokainen ryhmän jäsen sitoutuu noudattamaan ryhmälle annettuja aikatauluja ja ohjeita tilojen käytöstä, sekä annettuja ohjeita käsienpesusta ja turvaväleistä.

Yli 50 henkilön kokoontumiset on viranomaisen päätöksellä edelleen kielletty, ja suosittelemme ryhmien kokoontuvan ohjelman ulkopuolella ulkotiloissa.

Majoitus

Ryhmien majoitus järjestetään väljennetysti. Jokaisella ryhmäasiakkaalla on oltava mukana omat liinavaatteet ja pyyhkeet, myös aikuisilla. Päivittäinen välisiivous tehdään ryhmän majoitustilojen yhteisiin tiloihin ryhmän ollessa pois majoitustiloista, huoneita ei leirien aikana välisiivota. Asiakasryhmien ja asiakkaiden ei ole luvallista vierailla toisten, samaan aikaan majoittuvien asiakkaiden majoitustiloissa. Myös kaikkia muita asiakasryhmien välisiä kohtaamisia tulee välttää mahdollisten tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Piispalan viihtyisät paritalohuoneistot

Ruokailu

Kesäkuun aikana ateriapalvelumme ryhmille toteutetaan siten, että ruokalassamme on vain yksi ryhmä kerrallaan. Ryhmän poistuttua ovet lukitaan ja kaikki pinnat desinfioidaan. Seuraava ryhmä pääsee sisään sille osoitettuna aikana, kun tarvittavat toimenpiteet ruokasalissa on tehty. Asianmukaisin suojavarustein suojautunut henkilökuntamme jakaa valmiit ruoka-annokset. Piispantuvan ruokalan sisäänkäynnin läheisyyteen on rakennettu käsienpesupaikkoja, joissa jokaisen henkilön tulee pestä kätensä huolellisesti THL:n ohjeen mukaisesti. Ruokalassa sisällä on myös mahdollisuus desinfioida kädet tarpeen mukaan.

koemme erityisen suurta vastuuta asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveydestä ja hyvinvoinnista

Tilat ja niiden käyttö

Vastaanottomme palvelee aukioloaikojemme mukaisesti. Ryhmän saapuessa vain vastuuohjaajat saapuvat vastaanottoomme muun ryhmän odottaessa ulkona. Mikäli leirin aikana tulee kysyttävää palveluihimme, tiloihimme tai aikatauluihin liittyen, pyydämme ensisijaisesti hoitamaan tiedustelut soittamalla vastaanottoomme.

Vastaanoton kahvio- ja aulatilassa kokoontuminen on kielletty toistaiseksi, ja suosittelemme kokoontumisien tapahtuvan ulkotiloissa. Kahviomme on avoinna aukioloaikojemme mukaisesti, ja sieltä on mahdollista ostaa kahviotuotteita mukaan. Pyydämme asiakkaitamme nauttimaan kahvit ulkoterassillamme tai muualla ulkotiloissa.

Kahviomyymälä on avoinna ryhmille päivittäin niille ilmoitettujen aikataulujen mukaisesti. Ryhmän on luvallista asioida kahviomyymälässä vain Piispalan ilmoittaman asiointiajan puitteissa. Muuna aikana asiointi on kielletty, jotta minimoidaan eri asiakasryhmien kohtaamistilanteet.

Toivomme asiakkaidemme huomioivan nämä ohjeistukset, ja kiinnittävän huomiota myös omaan olotilaan. Tulethan Piispalaan vain terveenä! Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa vastaanottoomme tai olla yhteydessä sähköpostitse.

Ohjeet asiakkaillemme

Ohje leiriläisen vanhemmille