Vastuullisen valmentamisen tulevaisuusseminaari

Siirrämme tapahtuman uuteen ajankohtaan keväälle 2021. Uuden ajankohdan ilmoitamme tammikuussa 2021.

Harrastustoiminnan merkitykseen lapsen ja nuoren kasvun tukena ratkaisee toiminnan sisältö. Sisällöstä vastaavat ohjaajat ja valmentajat ovat siten keskeisessä roolissa. Heidän empatia- ja vuorovaikutustaitonsa sekä holistisen valmennuksen periaatteiden omaksuminen ovat tärkeitä tekijöitä kasvua tukevan ja eettisesti kestävän harrastusympäristön luomisessa.

Piispalassa järjestettävässä lasten ja nuorten ohjauksen ja valmennuksen tulevaisuusseminaarissa käydään asiantuntijoiden johdolla keskustelua vastuullisesta ohjauksesta ja valmennuksesta 2020-luvulla. Seminaarin asiantuntijoina ovat valmentaja Erkka Westerlund sekä nuorisotutkijat Tomi Kiilakoski ja Antti Maunu. Tapahtuman yhteydessä osallistuvilla organisaatiolla on mahdollisuus pitää omia työpajapäiviä oman agendan mukaan.

Seminariin on mahdollisuus osallistua Piispalassa tai seurata tapahtumaa etänä. Seminaari järjestetään Aluehallintoviraston kanssa yhteistyössä.

Seminaari, päivä 1

Missä mennään? 2020-luvun nuoriso Nuorisobarometrien valossa
Nuorisotutkija Tomi Kiilakoski kuvaa nuorten asenteita, arvoja, vapaa-aikaa, osallisuutta ja harrastuksia uusimpiin nuorisotutkimuksiin perustuen.

Itsetuntemus ohjaus- ja valmennustyön perustana
Valmentaja Erkka Westerlund käsittelee puheenvuorossaan ihmislähtöistä persoonallisuuden huomioivaa ohjaus- ja valmennustyötä.

Yhteisöjen merkitys ja muodostuminen 2020-luvulla
Nuorisotutkija Antti Maunu perustelee yhteisöjen tarpeellisuuden. Puheenvuorossa tarkastellaan myös yhteisöllisyyden vahvistamisen keinoja ja kerrotaan, miksi yhteisöllisyys on suomalaisille joskus vaikea laji.

Kommenttipuheenvuorot
Suomen Valmentajat ry
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry

Työpajat, päivä 2 – osallistuvien organisaatioiden oma ohjelma

Työpaja 1: Harrastustakuun käytännöt Keski-Suomessa
Työpajassa käsitellään harrastustakuun Suomen mallin käytännön toteutusta Keski-Suomen kunnissa. Työpaja on tarkoitettu kuntien nuorisotyöntekijöille ja järjestöjen lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjaajille. Työpajassa työskentelyä ohjaavat  Keski-Suomen Liikunta ry:n lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Jouni Vatanen, maakunnallisen nuorisotyön koordinaattori Pauliina Lahtinen ja maakunnallisten kulttuuripalvelujen koordinaattori Arto Lampila

Työpaja 2: Ampumaurheiluliiton järjestämä työpaja lajiliiton nuorisotoiminnan keskeisille toimijoille

valmentajien empatia- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä tekijöitä kasvua tukevan ja eettisesti kestävän harrastusympäristön luomisessa

Majoitu luonamme Piispalassa

Laadukkaisen sisältöjen lisäksi onnistuneen seminaarikokemuksen takaavat rauhalliset majoitustilamme sekä maukkaat noutopöytäateriat. Vapaa-ajalla on mahdollista harrastaa liikuntaa sekä osallistua yhteiseen verkostoitumisiltaan rantasaunallamme.

Seminaarimajoitus Piispalassa 70€/vrk

Hinta sisältää täysihoidon (päivällinen, aamiainen sekä lounas) ja majoituksen 2 hengen huoneessa liinavaattein.