Kesä 2023 Piispalassa

Lasten ja nuorten kesäleirejä järjestetään Piispalassa kesäkuussa 2023 ja tekemistä löytyy runsaasti myös aikuisille! Tarjolla on tekemistä kiireettömiin päiviin, ideoita lähimatkailuun ja päivittäin lounas noutopöydästä. Piispalassa tapahtuu kesällä koko ajan, poimi parhaat tärpit ja nauti kesästä kanssamme!

Kesäleirit lapsille ja nuorille

Kesäkuussa lapsille ja nuorille on tarjolla sekä päiväleirejä että yönylileirejä monenlaisilla teemoilla. Teemoina leireillä on kuvataide, parkour, kiipeily sekä kepparit. Päiväleirien ajaksi myös aikuisille löytyy aktiviteetteja!

Kesäyön melontaretki 3.7.

Osallistu kesäyön melontaretkelle maanataina 3.7. Lue lisää melontaretkestä ja ilmoittaudu mukaan tapahtumaan.

Saunamaakuntaviikolla perinnesaunan löylyihin 6.7.

Keski-Suomen Saunamaakuntaviikolla on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia saunaelämyksiä paikallisille ja matkailijoille ympäri Keski-Suomen. Piispalassa on mahdollisuus saunoa lempeässä perinnesaunassamme osana Saunamaakuntaviikon tapahtumaa! Sauna on kuumana torstaina 6.7. klo 17.00 alkaen! Lue tarkemmat tapahtumatiedot ja tule kokemaan perinnesaunan löylyt!

Näkymä perinnesaunan ovelta järvelle päin, ovensuussa on koivunoksia.

Päiväretki kansallispuistoon

Piispalasta on 30 minuutin matka Pyhä-Häkin kansallispuistoon, ja 40 minuutin matka Salamajärven kansallispuistoon. Anna aikaa luonnolle: nappaa Piispalasta mukaan retkieväät ja suuntaa päiväksi ikimetsien rauhaan ja pitkospuille.

Retkieväspaketin hinta on 15€/henkilö. Paketti varataan ennakkoon.

Huoleton fatbike-retki

Teerilammen laavu ja Isohiekka ovat pyöräretken etäisyydellä. Vuokraa pyörä, nappaa eväät mukaan ja suuntaa yhdelle pohjoisen Keski-Suomen upeimmista hiekkarannoista Isohiekkaan! Reitti on opastettu ja lähtee Piispalasta, ja matkalla on Teerilammen laavu. Reitin pituus on 9 kilometriä suuntaansa.

Paketin hinta on 55€/henkilö, sisältäen pyörävuokran kuudeksi tunniksi sekä retkieväät. Paketti varataan ennakkoon.

Aktiviteetteja ja luonnon rauhaa

Kesäisessä Piispalassa päivät kuluvat kiireettömästi mutta aktiivisesti. Poimi alta tärpit lomapäiviisi ja tee kesän paras reissu!

SUP-laudat ja fatbike-pyörät: Vuokraamme SUP-lautoja sekä fatbikepyöriä koko kesän. Meiltä saat opastuksen lajiin ennen vesille tai poluille siirtymistä, sekä vaadittavat turvavälineet (SUP-laudan kanssa leash-karkuremmi sekä pelastusliivit, fatbikepyörien kanssa kypärät). Katso vuokrahinnat tarkemmin tästä linkistä.

Kuntoportaat ja rantapunttis: Keväällä 2021 valmistuneet kuntoportaat ja niiden yhteydessä oleva rantapunttis sijaitsevat rannalla kesäkioskin läheisyydessä! Treenaa ulkoilmassa ja nauti rannan tunnelmasta liikkuessasi!

Liikunta- ja kuntosalit: Liikuntatilojemme käyttö sisältyy lomasi hintaan, ja voit käyttää niitä vapaasti varaustilanteen mukaan. Lapsille on oma temppusali, liikuntasalissa onnistuvat kaikki pallopelit ja höntsäilyt, ja kuntosaliltamme löydät monipuoliset treenilaitteet sekä vapaita painoja. Voit varata liikuntasalin käyttöösi kertamaksulla ja tulla treenaamaan kuntosalillemme vastaanottomme aukioloaikaan.

Pieneläinkoti Pihka: Pihka palvelee läpi kesän asiakkaitamme. Tule tutustumaan Pieneläinkotimme asukkaisiin ja Pihkan päivittäisiin touhuihin.

Frisbeegolf: Tutustu lajiin! Piispalankankaan metsässä on frisbeegolf-rata, ja kiekkoja saat lainaan maksutta vastaanotostamme.

Uimahalli: Uimahallimme on kesäaikaan avoinna 5.-18.6. tiistaisin ja perjantaisin klo 14-20, ja 19.6.-27.8. tiistaisin ja torstaisin klo 14-20.

Keilaus: keilaratamme on avoinna päivittäin vastaanottomme aukioloaikojen mukaisesti, katso aukioloajat info-sivultamme.

Päiväpatikat ja luontoretket: Tee eväsretki Öijäniemen laavulle (yhteensä n. 3km) tai kodalle (yhteensä n. 6km). Pidemmän päiväpatikan saat, kun patikoit Teerilammen laavulle (yhteensä 16km, ei rengasreitti). Kysy lisää reiteistä vastaanotostamme!

Lähialueen tarjontaa:

Pyhä-Häkin (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ja Salamajärven (linkki avautuu uuteen ikkunaan) kansallispuistot sijaitsevat noin 30 minuutin ajomatkan päässä Piispalasta.

Hannunkiven lomakylässä (linkki avautuu uuteen ikkunaan) on esiintyjiä sekä näyttelyitä kesän aikana. Matka Hannukiveen on noin 20 minuuttia.